Elon Musk hovorí, že Tesla Semi je beštia. Predstavená bude 26. októbra

Elon Musk zverejnil predbežný dátum predstavenia elektrického ťahača Tesla Semi. Ťahač, ktorý má podľa analytikov spôsobiť revolúciu v nákladnej doprave, by sa nám mal ukázať 26. októbra v Hawthorne, kde sídli dizajnové štúdio Tesly.

Elon Musk pôvodne viackrát spomínal, že k slávnostnému odhaleniu elektro-ťahača Tesla Semi dôjde v septembri. Očakávalo sa, že by sa tak mohlo stať 25. septembra na North American Commercial Vehicle Show v Atlante. Nakoniec sa tak stane cca o mesiac neskôr.

Náš tip
Elektrický ťahač Tesla Semi má mať dojaz 320 až 480 km

Pokročilé štádium vývoja

V rámci predstavenia sú prisľúbené aj testovacie jazdy, čo nasvedčuje tomu, že je Tesla Semi v pokročilom štádiu vývoja. Už dávnejšie sa Elon vyjadril, že sa v tomto elektrickom ťahači preháňal po parkovisku a bol šokovaný z jeho jazdnej dynamiky.

Súvisiacie články

Ťahač by sa mal dostať do výroby do 18 až 24 mesiacov. Zdá sa, že jeho vývoj napreduje veľmi slušným tempom, vzhľadom na to, že sa jedná o úplne nový typ vozidla, na ktorom sa začalo pracovať okolo roku 2016. Určite tomu napomáha aj zdieľanie komponentov z Modelu 3, napríklad elektromotorov, ktorých bude elektrický ťahač obsahovať hneď niekoľko.

Náš tip
Významný analytik hovorí, že Tesla Semi bude revolúciou. Prinesie vraj 70 % úsporu prevádzkových nákladov
Neoficiálny render Tesly Semi. Zdroj: Peisert Design

Tak dúfajme, že dátum predstavenia sa už nebude presúvať a koncom októbra sa napríklad dozvieme, akým dojazdom bude Tesla Semi disponovať. Pripomíname, že konateľ prepravnej spoločnosti Ryder System, Scott Perry, sa po stretnutí s Teslou vyjadril, že môžeme očakávať dojazd 320 až 480 km.

Zdroj: Elon Musk cez Twitter


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.