Tesla obmedzuje nabíjanie na Superchargeroch. Nabíjačky sú vyťažené

Automobilka Tesla Motors začala aktívne upozorňovať vodičov, aby na frekventovaných staniciach Supercharger neblokovali stojany nabíjaním nad potrebnú uroveň. Elektromobilom Tesla stačí približne 40 minút na nabitie 80 % kapacity. Dobitie z 80 do 100 % však trvá ďalších 40 minút. O tejto skutočnosti nás informoval náš čitateľ Kristián.

Najprv v USA, teraz aj v Európe

Tesla začala takto obmedzovať nabíjanie v USA už koncom mája tohto roku a teraz aj v Európe.

Po začatí nabíjania sa na displeji vo vozidle, ako aj v mobilnej aplikácii, zobrazí upozornenie: Veľmi využívaný Supercharger. Nabíjací limit bol nastavený na 80 %, v prípade potreby zmeňte.

Viac ako 80 % nie je potrebných

Pre väčšinu vozidiel Tesla je potrebných približne 40 minút na nabitie 80 % kapacity. Na zvyšných 20 % je však potrebných ďalších 40 minút, čo znamená nepomerne viac času na kilometer dojazdu.

Súvisiacie články

Keďže väčšina nabíjacích staníc Tesla Supercharger je práve v maximálnej vzdialenosti približne 50 % dojazdu aj pre verzie s najmenšími batériami, nemá zmysel pri dlhších trasách nabíjať nad kapacitu 80 %.

Po vzore USA sa tento týždeň začal aplikovať tento disciplinárny krok aj v Európe. Prvú správu o tomto kroku máme z Rakúska, kde sa v piatkovej dopravnej špičke na Tesla Supercharger Sankt Valentin zobrazilo upozornenie vo vozidlách s najnovšou verziou softvéru 2019.32.2.2.

Nová veľká aktualizácia softvéru s označením V10 sa aktuálne testuje v prvých vozidlách v rámci takzvaného Early Acces Program. Jeho súčasťou budú vylepšené mapy, nové hry alebo možnosť sledovať filmy a videá v rámci funkcie “Tesla kino”.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.