Tesla Model 3 sa podľa testov NHTSA stala najbezpečnejším autom

Americký národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) zverejnil pravdepodobnosť vážneho zranenia pre Teslu Model 3. Tá dosiahla najnižšiu úroveň spomedzi všetkých testovaných vozidiel za celú 7-ročnú históriu aktuálne platných testov NHTSA, čím sa stala najbezpečnejším autom v zmysle štandardov ich meraní.

Vozidlo už pred pár týždňami získalo plných 5 hviezdičiek vo všetkých kategóriach, čo je skvelé, avšak nie jedinečné.

“NHTSA testovala vozidlo Tesla Model 3 Long-range so zadným motorom ako súčasť svojho programu hodnotenia nového vozidla, absolvovala sériu crash-testov, ktoré sa použili na výpočet pravdepodobnosti vážneho zranenia pri prednom, bočnom náraze a v prípade prevrátenia. Údaje agentúry ukazujú, že cestujúci vo vozidle majú nižšiu pravdepodobnosť vážneho zranenia pri týchto typoch nehôd v modeli 3 ako v akomkoľvek inom automobile. “

Podľa grafu pravdepodobností vážneho zranenia pri nehode je vidno, že Tesla obsadila všetky 3 popredné priečky – na prvom mieste je Model 3 (5,7%), na druhom mieste Model S (6,3%), a na treťom mieste Model X (6,5%). Upozornenie – graf nie je v mierke:

 

Súvisiacie články

Tesla zverejnila aj pôsobivé videá crash-testov Modelu 3 v porovnaní s inými vozidlami. Tie dokazujú, že absencia veľkého spalovacieho motoru (oranžové vpravo) pod prednou kapotou a možnosť využitia špeciálnych konštrukcii pre absorbciu nárazu (červené vľavo) sú veľkou výhodou.

Správa prichádza iba 4 dni po zverejnení nehodových štatistík všetkých vozidiel Tesla za posledný kvartál. Z nich vyplýva, že pravdepodobnosť akejkoľvek nehody je s aktívnymi bezpečnostnými systémami Tesly až o 75% nižšia. Pri použití autopilota je dokonca ešte pôsobivejšia – kým u priemerného vozidla v Amerike dôjde k nehode každých 790 000 kilometrov, pri aktívnom autopilote dôjde k 1 nehode až každých 5 375 000 kilometrov.

Kombináciou oboch faktorov, čiže už výrazne nižšou pravdepodobnosťou nehody, a najnižšou pravdepodobnosťou vážneho zranenia pri nehode, dostávame naozaj pôsobivé výsledky.


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.