Nový rekord! Tesla Model 3 prešla za 24 hodín skoro 3-tisíc kilometrov

2 781 km za 24 hodín! Svetový rekord je pokorený. Nór Bjørn Nyland a dvaja Česi vytvorili nový rekord v počte najazdených kilometrov  na elektromobile za jeden celý deň. Trojica túto vzdialenosť zdolala na aute Tesla Model 3 vo verzii Long Range.

Elektromobil využíval ultra-fast nabíjanie na sieti Ionity s nabíjacím výkonom 190 kW. Rekordu pomohla aj rýchla jazda po nemeckej diaľnici A20 s jedným z najefektívnejších elektromobilov sveta. A nový rekord je na svete.

Jazda prebiehala v maximálnej rýchlosti 180 km/h a nabíjacie zastávky trvali 15-16 minút, pričom dobíjali kapacitu batérie maximálne do 61%. Po tejto hranici Tesla výrazne spomaľuje nabíjací výkon, aby sa predišlo prehrievaniu batérie.

Ešte pred cestou Bjørn Nyland nahral na svoj YouTube kanál video, v ktorom vysvetľuje, že nabíjanie na sieti Ionity je veľmi drahé, na čo spoločnosť milo zareagovala. Skontaktovala sa s posádkou zrýchlila jej nabíjanie tak, že dočasne zrušila proces overovania užívateľa a poskytla bezplatné nabíjanie.

Súvisiacie články

Ide o absolútny vrchol toho, čo dnes elektromobil ako taký dokáže. Bjørn Nyland chcel pokusom ukázať, koľko môže elektromobilže najazdiť v diaľničných rýchlostiach a že dnes už nie dôvod sa s elektromobilom obmedzovať.

O ďalší rekord sa môžeme pokúsiť už onedlho, nabíjačky Tesla Supercharger V3 budú nabíjať výkonom až 250 kW.

Galéria z akcie


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.