Tesla Liptovský Hrádok vybuduje fotovoltiku na svojich budovách. Nebudú chýbať batérie

Top view of Solar panel station on roof top building

Slovenský výrobca elektroniky TESLA Liptovský Hrádok si na strechu nainštaluje fotovoltický systém o výkone 499 kWp, prebytočnú energiu bude uskladňovať do batérií s kapacitou 160 kWh. Vybuduje ho bez dotácií a pokryje časť spotreby podniku.

Elektrotechnická výroba v Tesla Liptovský Hrádok (Foto: Erik Adamson)

Dotácie sú pre firmy riziko

Dotácie na fotovoltické systémy na Slovensku môžu pre podniky predstavovať aj dodatočné riziko so zdĺhavým vybavovaním žiadostí a čakania na schválenie. Preto sa spoločnosť Tesla Liptovský Hrádok rozhodla vybudovať systém bez dotácií, projekt bude pre ňu realizovať česká firma Atlantis Management, uvádza Energie-portal.sk .

Angažujú sa aj v elektromobilite

Spoločnosť Tesla Liptovský Hrádok vznikla v roku 1950 a aktuálne sa venuje hlavne výrobe rackových s komunikačnou a riadiacou elektronikou.

Súvisiacie články

Tesla LH sa prispôsobila tru a venuje sa aj  elektromobilite, predovšetkým na vývoj a výrobu nabíjacích staníc. Jej AC nabíjacia stanica už funguje napríklad v Žiline.

AC nabíjcí stĺpik Tesla Liptovský Hrádok (Foto: Teslamagazin.sk)

 

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.