Akciová cena CCS adaptéra pre Teslu Model S a X

Tesla oznámila dátum spustenia predaja očakávaného CCS adaptéru pre Model S a Model X. Od 1.6.2019 budú mať existujúci majitelia Modelov S a X v Európe možnosť zakúpiť si ho.

CCS adaptér umožní majiteľom Modelov S a X nabíjať v sieti veľkého množstva nabíjacích staníc tretích strán ako napríklad Ionity, ZSE Drive či Greenway. To bolo možné aj doposiaľ, avšak iba prostredníctvom pomalého AC nabíjania s konektorom Type 2, prípadne rýchlejšie cez príplatkový Chademo adaptér, ten bol však obmedzený na maximálne 50 kW.

Nový CCS adaptér nemá žiadny výkonový limit – výkon bude tak limitovaný iba priamo autom a dostupným výkonom nabíjacej stanice. Narozdiel od Chademo adaptéra je výrazne kompaktnejší. Dôvodom je, že ide iba o pasívnu súčiastku. Samotné spracovanie CCS protokolu bude vykonávané priamo v aute. Softvérový update však v tomto prípade postačujúci nebude.

Návšteva servisu nevyhnutná

Všetky Tesly Model S a X vyrobené do 30.4.2019 budú musieť pre podporu nového CCS adaptéra navštíviť servis. Nevyhnutná je totiž hardvérová výmena nabíjacích okruhov. Nejde však o komplikovaný úkon a pri objednaní vopred by nemal trvať dlhšie ako 1 hodinu.

Pomerne priaznivá cenovka

Aktuálna cena je 290 eur s DPH.

Cena retrofitu je 500 Eur a zahŕňa okrem výmeny nabíjacích okruhov aj samotný CCS adaptér. Ten bude možné zohnať aj samostatne pre Modely S a X vyrobené po 1.5.2019 za cenu 170 Eur.

Súvisiacie články

Celý retrofit vrátane adaptéra tak bude ešte o niečo lacnejší než samotný Chademo adaptér, ktorý sa predáva za 520 Eur.

Ako na Superchargeroch

Na ultrarýchlych nabíjacích staniciach bude možné vďaka CCS adaptéru nabíjať podobne rýchlo, ako v sieti Tesla Superchargerov. Na Slovensku by v tomto roku mali takéto stanice pribudnúť okrem Budče a Bratislavy aj v Žiline, Prešove a v Košiciach.

Okrem nich bude samozrejme možné využiť aj viac ako 50 existujúcich rýchlonabíjacích staníc na Slovensku, či tisíce ďalších staníc v Európe.

Mohlo by vás zaujímať

 


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.