Tesla aktualizácia softvéru 2019.36.1: Vyšší výkon, detekcia kužeľov a ďalšie vylepšenia

Elektromobily Tesla vedia vďaka poslednej aktualizácii softvéru rozpoznať dopravné kužele na ceste. Aktualizácia prináša aj 5 % zvýšenie výkonu, jednoduchšiu jazdu jedným pedálom a ďalšie novinky.

Michael Hsu bol jedným z prvých majiteľov Tesly, ktorí dostali najnovšiu aktualizáciu s označením 2019.36.1. Video detekcie dopravného kužeľa zdieľal na Twitteri.

Rozpoznávanie dopravných kužeľov

Vylepšená vizualizácia jazdy teraz zobrazuje aj dopravné kužele. V prípade, keď je detegovaný dopravný kužeľ a je aktivovaná funkcia Navigate on Autopilot, vozidlo automaticky navrhne zmenu jazdného pruhu (alebo sa samo pokúsi o zmenu jazdného pruhu, ak je vypnutá funkcia vyžiadania zmeny pruhu). Stále je však vodič zodpovedný za vozidlo a musí neustále dávať pozor,“ píše Tesla v popise tejto novej funkcie.

5 % zvýšenie výkonu

Nová OTA (over-the-air) aktualizácia zvýšila výkon Modelu S, X a 3 o 5 %.

V prípade Modelu S Elon Musk na Twitteri hovorí o pridaní až 50 konských síl k aktuálnym 741 koňom v najvýkonnejšej verzii.

Súvisiacie články

Elon Musk tento fakt spomenul v súvislosti s nesprávnymi časmi zrýchlenia Modelu S, ktoré zverejnil portál Top Gear v nedávnom teste Modelu S P100D verzus Porsche Taycan Turbo S.

Napísal, že zvýšenie max. výkonu Modelu S o 50 koní zväčší zrýchlenie vozidla z 0 – 96 km/h a tiež pokorí Porsche Taycan v šprinte na štvrť míle (v čom aktuálne vyniká Taycan).

Top Gear v spomínanom teste použil časy zrýchlenia zo starších verzií modelu a pri šprinte neaktivoval režim Launch Control, dokonca nastavil vozidlo na režim Range Mode, ktorý predlžuje dojazd na úkor maximálneho výkonu. Výsledkom bolo, že Taycan vyhral šprint z 0 – 96 km/h aj napriek papierovej prevahe.

Elon Musk na margo nastaveného Range Mode v Modeli S povedal, že táto show by sa mala premenovať na “Low Gear”. Porovnávací test Top Gear si pozrite vo videu nižšie:

Funkcia “Scheduled Departure”, alebo plánovaný odchod, pripraví Teslu na jazdu v čase, ktorý si sami nastavíte. Pri nabíjaní doma vozidlo upraví odber elektriny tak, aby sa minimalizoval ešte pred drahšou rannou tarifou a zároveň bol nabitý na úroveň, ktorú ste si nastavili. Okrem toho zohreje/vychladí vozidlo na vami určenú teplotu tesne pred vstupom do vozidla.

Ďalšími novinkami je vylepšená funkcia Smart Summon, jazda jedným pedálom, plánovanie odchodu, zvýšenie výkonu o 5 % a automatická navigácia.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.