Salón Elektromobilov 2023: Autoštýl prinesie Renault Megane E-Tech a Daciu Spring

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Štvrtý ročník najväčšej výstavy elektromobilov na Slovensku, Salón Elektromobilov 2023, opäť začína v hlavnom meste. Bratislavské nákupné centrum Bory Mall sa v termíne od piatka 19.mája do nedele 21. mája 2023 premení na centrum elektromobility.

Salón Elektromobilov 2022 Bratislava | Zdroj: Radovan Hlôška

Salón Elektromobilov bude naplno prebiehať počas všetkých troch dní – od piatku až do nedele. Hlavný program s prednáškami a diskusiami je naplánovaný na sobotu od 11:00 do 18:00. V sobotu sa taktiež uskutoční stretnutie majiteľov elektromobilov na vyhradenom parkovisku nákupného centra Bory Mall v čase od 11:00 do 13:00.

Medzi vystavovateľmi nájdete všetky obľúbené automobilky, ktoré pôsobia na Slovensku. Autoštýl prinesie 2x Renault Megane E-tech a Daciu Spring.

Renault Megane E-Tech

Renault Megane E-Tech je k dispozícii v dvoch verziách, ktoré sa v prvom rade líšia kapacitou akumulátora. Tá je buď 40 kWh alebo 60 kWh využiteľných. Poteší 22 kW palubná nabíjačka v základe, model s väčšou batériou ponúka 130 kW DC nabíjanie, v prípade modelu s menšou batériou je to 85 kW.

Renault Megane E-Tech | Zdroj: Tomáš Kanálik

Jednou z výhod tohto elektromobilu je okrem atraktívneho dizajnu aj infotainment s operačným systémom Android, takže je možné plnohodnotne používať napríklad Google Mapy ako hlavnú navigáciu. Tie sú napojené na počítač vozidla, takže dokážu plánovať trasy, odhadovať percento nabíjania v cieli a podobne.

Súvisiacie články

Renault Megane E-Tech ďalej ponúka výkon 160 kW vo verzii s väčšou batériou, verzia s menšou batériou sa musí uspokojiť s výkonom 96 kW. Poteší aj veľmi príjemná spotreba.

Dacia Spring

Najlacnejší elektromobil na slovenskom trhu. Dacia Spring je malým mestským elektromobilom, ktorý ponúka všetko to, čo na pohyb v meste potrebujete. Vo vnútri sa nachádza akumulátor s kapacitou 27,4 kWh a základ neponúka DC nabíjanie. To je v rámci príplatkovej výbavy a má výkon 30 kW. Palubná nabíjačka ponúka výkon 7,4 kW.

Dacia Spring Electric | Zdroj: Radovan Hlôška

Relatívne malá batéria ale ešte neznamená úplne zlý dojazd. Automobilka sa chváli, že v meste v eko režime zvládne aj cez 300 km. Výkonom však neohúri, 33 kW alebo 43 koní veľa nie je. No na mestskú jazdu to plne postačuje.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.