Renault Zoe dorazil na Slovensko. Cena a uvádzací bonus 4 000 eur | Aktualizované

Nový Renault Zoe v tretej generácii dnes večer zažíva svoju slovenskú premiéru. Spoznali sme ho ešte v polovici júna a neskôr sa dočkaj aj svojho uvedenia na európsky trh, takže väčšina kľúčových informácií je už známa.

Avšak, tie najdôležitejšie veci pre slovenských nadšencov elektromobility, cena a dostupnosť, boli až donedávna zahalené rúškom tajomstva.

Oficiálna cena a bonus 4 000 eur

Cenníková cena novučičkého modelu Renault Zoe R110 Z.E. 52 kWh bola pre náš trh oficiálne stanovená na 31 900 €. Model R135 Z.E. 52 kWh začína na 34 500 €.

Aktualizácia 03.12.2019: Výrobca ponúka aj uvádzací bonus na všetky vozidlá vo výške 4 000 eur. Najlacnejšie Zoe tak môžete kúpiť už za 27 900 eur.

 

Tieto informácie okrem iného znamenajú, že na kúpu môžete využiť štátnu dotáciu vo výške 8000 €. Po jej uplatnení vás tento nový elektromobil bude stáť od 19 900 €, v závislosti od motorizácie a variantu. V prípade, že sa do kúpy pustíte ako podnikateľ, cena bez DPH s bonusom po dotácii bude od 15 250 €.

Elektromobil Renault Zoe 52 kWh sa dá objednať u autorizovaných predajcov, spustený bol aj online konfigurátor, ktorý nájdete na oficiálnom webe Renaultu.

Súvisiacie články

Väčšia batéria aj lepšia motorizácia

Oproti svojim predchodcom prináša 3. generácia Renault Zoe mierne vylepšený dizajn a lepšie parametre. Hlavne v oblasti dojazdu, ktorý by vďaka akumulátoru s kapacitou 52 kWh mal dosahovať až 395 km (WLTP), čo je 25 % zlepšenie.

Veľkou novinkou u Zoe je aj podpora DC rýchlonabíjania (50 kW), tá je však dostupná len za príplatok 1000 €. Renault uvádza, že pre plné nabitie batérie na rýchlonabíjačke s výkonom 50 kW strávite 1 hodinu a 29 minút. Nová generácia si ponechala výhodu tej predchádzajúcej, a tou je výkonná 3-fázová palubná AC nabíjačka s výkonom až 22 kW. Na nej sa Zoe kompletne nabije za 2 hodiny a 54 minút.

Vozidlo má rovnaké rozmery ako súčasný model Zoe, avšak dostal novú mriežku prednej masky, nárazník, aj nové LED predné a zadné svetlá. K dispozícii sú aj nové farebné prevedenia interiéru aj exteriéru, ako aj nový dizajn kolies. Interiér je navyše výrazne prepracovaný, palubnej doske dominuje 10” displej a celkovo nový dizajn okrášľuje už v základe.

Nový Renaul Zoe dostal dve motorizácie, ktoré mu dávajú pomerne svižné zrýchlenie. Variant 2020 Renault Zoe R110 bude mať 80 kW a krútiaci moment 225 Nm. Jeho brat menom 2020 Renault Zoe R135 pod kapotou ukrýva výkon 100 kW a do sedačky vás pritlačí silou 245 Nm.

Zrýchlenie z nuly na stovku zvládne výkonnejší model Zoe R135 s maximálkou 140 km/h za 9,5 sekundy. Jeho o trochu pomalší braček Zoe R110 to stihne za 11,4 sekundy a maximálne sa rozbehne na 135 km/h.

2020 Renault Zoe 52 kWh dostal nový systém Easy-Link, navigáciu, 10″ TFT informačný displej, 9,3″ obrazovku na zábavu, dva porty USB vpredu a dva vzadu. Predné hmlovky a reflektory sú typu LED, rovnako ako aj smerovky v zrkadlách, osvetlenie interiéru a koncové svetlá.

Nový Renault Zoe dostal materiály vyššej kvality a nové čalúnenie sedadiel, ktoré je zo 100% recyklovaného textilu. Recyklované materiály Renault používa aj v ďalších prvkoch, vrátane konštrukčných a motorových súčastí. Renault doň namontoval aj nové ovládanie prevodov a parkovaciu brzdu, čo zväčšuje priestor v kabíne. Tiež pridal bezdrôtové nabíjanie pre smartfóny a akustické čelné sklo. Lepšie odhlučnenie kabíny zabezpečia aj špeciálne akustické výplne dverí.

Francúzsky závod vyrobil už 200 000 kusov

Renault sa na sociálnej sieti Facebook podelil o informáciu, že na výrobných pásoch francúzskej továrne v meste Flins sa zrodil Renault Zoe s poradovým číslom 200 000. Pri oslavách tejto príležitosti ho rovno v tamojších priestoroch odovzdali do rúk šťastného majiteľa Robina Scholtena.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.