Nio reviduje plány. Do konca roka chce vybudovať 1000 obslužných staníc

Villanyautósok

Čínska automobilka Nio na domovskej pôde vybuduje dodatočných 1000 staníc na výmenu batériu pre elektromobily. Týmto krokom chce do konca roka 2023 celkový počet svojich staníc v Číne navýšiť na 2300. Informoval o tom zakladateľ spoločnosti, William Li, ktorý podľa svojich vyjadrení reaguje na zistenie, že pre zlepšenie používateľského pohodlia je sieť potrebné zahustiť. Na udalosť upozornila agentúra Reuters.

Avizovanú tisícku plánuje rozdeliť v pomere 60:40. Menšia časť, teda 400 obslužných miest na okamžitú výmenu batérií pre elektromobily Nio, má vyrásť pri diaľniciach. Zvyšných 600 bude situovaných v mestských oblastiach.

Súvisiacie články

Čínska automobilka Nio je známa práve využívaním relatívne netradičného konceptu, kedy majiteľom svojich elektromobilov ponúka možnosť okamžitej výmeny prázdnej batérie za plne nabitý kúsok. Tento úkon prebieha automatizovane v špeciálnych servisných staniciach. Ide o otázku približne 5 minút (277 sekúnd), čo je v porovnaní s bežným nabíjaním extrémne rýchle. V tomto smere je prakticky jediným známym výrobcom elektromobilov, ktorý ponúka tento typ služby.

Nio pôvodne hlásilo, že do konca roka 2025 chce po celom svete prevádzkovať viac ako 4 000 obslužných staníc pre okamžitú výmenu batérie. Z toho 1 000 má byť situovaných mimo domovskej Číny. Obslužné stanice na výmenu batérií začala medzitým začala vyrábať aj v Európe. Konkrétne v Maďarsku.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.