Mercedes EQC sa vyrovná štandardu. Dostane 11 kW palubné nabíjanie

Mercedes-Benz oznámil, že vylepšuje palubné nabíjanie pre svoje elektrické SUV EQC 400 4MATIC. Z výkonu 7,4 kW sa AC nabíjanie zvyšuje na 11 kW, čo je dnes štandardom pre elektrické vozidlá.

Zvýšenie AC nabíjacieho výkonu je prvým výraznejším vylepšením technických parametrov EQC (náš test) od jeho vstupu do sériovej výroby v máji 2019. Modle má odteraz 3-fázové 11 kW palubné nabíjanie, ktoré zaťažuje všetky 3 fázy rovnomerne.

 

Predaje elektrifikovaných Mercedesov

V 3.kvartáli automobilka predala už 45 000 elektrických a plug-in hybridných vozidiel, čo predstavuje vyše 7% z celkových predajov. Čo sa týka modelu EQC, v septembri tohto roka sa ich predalo približne 2 500.

Súvisiacie články

Mercedes zaznamenáva pravidelný nárast dopytu a v súlade s tým navyšuje aj výrobné kapacity. Model EQC sa vyrába v nemeckých Brémach a tiež v Pekingu, kde má automobilka spoločný výrobný podnik Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC).

Je to prvý elektrický model tejto značky, ktorý bol vo fabrike v Brémach integrovaný do rovnakej výrobnej linky s modelmi C-triedy, GLC a GLC Coupé. Batérie pre tento model vyrába dcérska spoločnosť Mercedesu, Deutsche ACCUmotive, neďaleko Drážďan. Batérie pre čínsku verziu EQC vyrába fabrika BBAC v Pekingu.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.