Prvé SUV od Lamborghini aj ako plug-in hybrid | Špionážna fotografia

Automobily kategórie SUV sa tešia nesmiernej popularite. Uvedomujú si to aj výrobcovia športových automobilov, ktorí v nich vidia najmä ekonomickú príležitosť. Dôkazom toho sú napríklad automobilky Porsche či Maserati. K ním sa začína pomaly pridávať aj Lamborghini, ktoré svoje maskované SUV Urus, už preháňa po cestách v rámci testovacích jázd. Nás najviac teší, že Lamborghini Urus príde na trh aj vo verzii plug-in hybrid.

CEO spoločnosti Lamborghini, Stefano Domenicali, sa vyjadril, že ich prvé SUV predstavia koncom tohto roka, priamo v továrni, kde sa bude vyrábať. Do predaja pôjde v 2. štvrťroku 2018. Najskôr príde na trh benzínový 8-valec s dvoma turbami a výkonom 650 konských síl. Ekologicky zmýšľajúcich záujemcov poteší plug-in hybridná verzia, ktorá sa objaví o rok neskôr.

Náš tip
Špionážne video: Jaguar I-Pace pri natáčaní reklamného spotu
Lamborghini Urus concept. Zdroj: motortrend.com
Lamborghini Urus concept. Zdroj: motortrend.com

 

Urus má zdvojnásobiť celkové predaje Lamborghini

Lamborghini Urus je veľké SUV, ktoré meria na dĺžku 5 metrov, podobne ako Tesla Model X či Audi Q7. Jeho šírka je takmer 2 metre. V prvý rok produkcie sa vyrobí 1 000 kusov. Nasledujúci rok to má byť už 3 500 kusov. Domenicali ale pripúšťa, že to môže byť aj viac, a to v prípade veľkého dopytu. Pre porovnanie, automobilka Lamborghini vyrobila v roku 2016 3 500 vozidiel. Nové Lamborghini Urus by tak malo minimálne zdvojnásobiť celkové predaje značky.

Súvisiacie články

Cena najpraktickejšieho Lamborghini by mala podľa odhadov začínať na sume 180 000 eur.

Zdroj: autonews.com, titulná fotografia: motor1.com

 


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.