Lákavá štúdia od BYD – Ocean X

Ocean-X

V apríli tohto roka predstavila čínska automobilka BYD základ pre elektromobily, ktorý označila „e-platform 3.0“. Samozrejme, jej vznik nebol samoúčelný. Najnovším výtvorom, ktorý využíva uvedenú konštrukciu, je štúdia športového sedanu strednej triedy Ocean-X. Či sa tento elektromobil premení na sériový, ešte nie je známe, ale v každom prípade sa dá použiť ako vzor pre niektoré z nasledujúcich produkčných vozidiel. E-platform 3.0 vytvára priestor na uloženie výkonných akumulátorových batérií, pričom tie možno rýchlo nabíjať 800-voltovou technikou. Vďaka pohonu všetkých kolies sa dajú dosiahnuť výborné jazdné výkony a akumulátorové batérie s vysokou kapacitou zas zaručia enormné dojazdy.

E-platform 3.0

Spoločnosť BYD, ktorá má sídlo v Shenzene, už na aprílovom veľtrhu v Shanghaii oznámila, že uvedená platforma sa stane základom pre všetky vysokovýkonné EV vozidlá nasledujúcej generácie, pričom tie sa budú prezentovať štyrmi dôležitými vlastnosťami: inteligencia, efektivita, bezpečnosť a estetika. Aby sa znížili náklady, budú sa štandardizovať hlavné komponenty a integrovať do platformy. V prípade pohonu budú novo vyvinuté početné kľúčové moduly, ktoré budú menšie, ľahšie, odolnejšie a efektívnejšie. Takýmto spôsobom sa dá v pohonnom module dosiahnuť účinnosť až 89 %. Medzi nápravy montuje BYD akumulátorovú batériu „Blade Battery“, teda lítiovo-železo-fosfátový akumulátor s veľkokapacitnými článkami.

Prvým sériovým elektromobilom na novej platforme je kompatné vozidlo BYD Dolphin, predpredaj už beží od augusta.

Súvisiacie články

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.