Hyundai má nové využitie pre použité batérie elektromobilov

Recyklovanie batérií sa stáva nočnou morou pre environmentalistov. Niektoré automobilky sa preto zameriavajú aj na túto oblasť a snažia sa priniesť rentabilné a schopné riešenia.

Hyundai Motor Group oznámila, že si vybrala spoločnosť  Wärtsilä, čo je hlavný hráč na trhu energetiky na svete. Spolu budú pracovať na tom, aby zabezpečili čo najefektívnejšiu recykláciu batérií elektromobilov a ich opätovné použitie v nových elektromobiloch.  Toto partnerstvo kombinuje zvyšujúcu produkciu elektrických modelov značky Hyundai s energetickým biznisom firmy Wärtsilä. Ten zastrešuje až 67 GW výkon elektrární a pokročilé technológie uskladňovania energie.

Súvisiacie články
Náš tip
HYUNDAI KONA ELECTRIC: SLOVENSKÁ PREMIÉRA NA BRATISLAVSKOM AUTOSALÓNE 2018 | FOTO

Skladovanie energie je ďalším logickým krokom v popredajnom použití batérií typu EV” – povedal Dr. Youngcho Chi, výkonný viceprezident divízie stratégie a technológie a hlavný inovátor spoločnosti Hyundai Motor Group.

Do roku 2025 sa odhaduje na úroveň, v ktorej bude k dispozícii 29 GWh batérií EV s druhou životnosťou. To ďaleko presahuje veľkosť dnešného stacionárneho trhu s úložiskami, v súčasnosti je k dispozícii 10 GWh na ukladanie. Presne toto je cieľom novej spoluprácie týchto dvoch spoločností. Tieto partnerstvá majú výhodu v tom, že sa nezameriavajú len na výrobu elektromobilov, ale aj na ostatné problémy, ktoré s tým súvisia. Lacná a cenovo dostupná výroba energie v kombinácii s účinným skladovaním energie by mohla znamenať zlepšenie kvality života a lepšiu životnú úroveň.

Zdroj: insideevs.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.