Americká automobilka Green4U predstavila dva 7-dverové SUV elektromobily, neskôr prídu 9-dverové

7-dverové elektromobily Green4U Enova a MTU-6 budú postavené na hliníkovej modulárnej platforme, ponúknu reálny dojazd 370 km a začnú sa dodávať už v 2. štvrťroku 2018. Vyvinuté boli špeciálne pre fleetových zákazníkov.

Americká automobilka Green4U Technologies vznikla minulý rok po akvizícii spoločnosti DeltaWing Technology Group, ktorá sa venuje automobilom už 20 rokov. Automobilka sa zameriava najmä na vývoj plne elektrických vozidiel, ktoré sú vhodné na využitie v rámci firemných flotíl pre tzv. fleetových zákazníkov. Green4U chce už v blízkej dobe ponúkať široké spektrum elektromobilov, a to nielen osobných ale aj úžitkový, vrátane autobusov.

Náš tip
7 elektrických SUV, na ktoré sa môžeme tešiť v najbližšej dobe

Špeciálna modulárna platforma pre elektromobily

Prvými lastovičkami sú dva modely elektrických SUV, ktoré majú kvôli pohodlnému nastupovanie až 7 dverí. Neskôr sa však dočkáme aj 9-dverových verzií. Model Green4U Enova je civilnejším SUV, zatiaľ čo MTU-6 je určený do náročnejších podmienok. Oba elektromobily ponúknu dojazd 370 km (EPA), pričom budú postavené na vlastnom modulárnom hliníkovom podvozku, ktorý sa bude vyrábať v USA. Rovnakú platformu budú využívať aj budúce elektromobily automobilky. Obe elektrické “SUV-éčka” sa začnú dodávať zákazníkom už v 2. štvrťroku 2018. Ich ceny budú zverejnené už čoskoro.

Súvisiacie články
Náš tip
HOT! Hyundai prezradil špecifikácie elektrického SUV Kona. Dojazd aj výkon prekvapia

“Naša automobilka sa sústreďuje na fleetových zákazníkov, pretože sme pochopili, že elektromobily výrazne znižujú ich prevádzkové náklady. Spoločnosti s vozovým parkom, ktoré najazdia ročne okolo 80 000 km tak môžu ušetriť tisíce dolárov na palive a údržbe,” hovorí automobilka.

Zdroj: tlačová správa

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.