Na fabrike Giga Berlin už stoja takmer všetky budovy. Pozrite si aktuálny stav

Fabrika Tesly pri Berlíne (Grunheide) rastie ako z vody. Na pozemku už stoja takmer všetky objekty a výroba Modelu 3 a Y sa začne do pár mesiacov.

Ako sme vás nedávno informovali, Tesla už kontaktuje európskych zákazníkov a dodávky prvých vozidiel možno prídu už v 1.kvartáli 2021.

Pôdorys areálu Giga Berlin (Zdroj: Tesla)

Výrobňa pohonných jednotiek

Budova pre výrobu pohonných jednotiek je takmer dokončená. Steny sú postavené, zaizolované a prekryté fasádou, Na západnej strane budovy sú už aj okná.

Lakovňa

Výstavba budovy lakovne je tiež takmer hotová. Dva bloky budovy už spojili a sú takmer kompletne zastrešené. Na východnej strane budovy sa pracuje na instalovaní fasády.

Odlievareň

V budove pre odlievanie komponentov pod tlakom je zosilnená vrstva podlahy pre podporu základov, čo má poskytnúť adekvátnu podporu obrovských strojov na odlievanie. V tomto objekte sú už postavené južná a východná stena a západná stena spojila lakovňu s týmto objektom.

Súvisiacie články

Hlavná montážna budova

Západný blok hlavnej montážnej budovy vyzerá veľký. Väčšina bloku je zastrešená. Budova bude ešte väčšia, ako aktuálne môžeme na záberoch vidieť.

Lisovňa

Pre tento objekt Tesla potrebuje extrémne silné základy. Po zasadení pilierov tu leje obrovské množstvo betónu pre základy vysoké až cca. 4 metre. Po dokončení základov sa začne s výstavbou konštrukcie budovy.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.