Formula E v Monaku: Felipe Massa prvýkrát na pódiu

Jean-Eric Vergne dokázal vyhrať druhé preteky v sezóne, domáci Felipe Massa prvýkrát na pódiu vo Formuli E a nováčik Rowland ostal po ďalšom ťažkom súboji prekvapený.

„Pre mňa ako pretekára je toto vždy miesto, kde chcem byť,“ povedal Jean-Eric Vergne z tímu DS Techeetah po tom, ako si v Monaku odniesol druhé víťazstvo sezóny. Nikdy som tu v Monaku nemal pódiové umiestnenie. Pamätám si všetky legendy, ktoré boli na tomto pódiu a všetky ťažké preteky, ktoré som tu zažil vo Formule 1. Dnes tu stáť je preto pre mňa špeciálnym zážitkom.

S dvoma víťazstvami po sebe Francúz prelomil rekordnú šnúru ôsmich rôznych víťazov v ôsmich pretekoch. Momentálne je na čele priebežného poradia. Napriek dvom víťazstvám a celkovo 87 bodom pretekár DS Techeetah má ďaleko k spokojnosti.

“Nič nebude stabilné až do konca roka – také sú tieto preteky. Bude to veľmi premenlivé až do konca sezóny.”

“Som najlepším príkladom toho, ako rýchlo sa veci menia v týchto pretekoch. Prišiel som sem zo šiesteho miesta a ako líder opúšťam Monako – vo Formule E nie je nič isté.”

Iba 33 bodov delí top 10 jazdcov a menej ako sekunda oddeľuje všetkých 22 vozidiel v kvalifikácii. Preteky FORMULA E sa 25.mája presúvajú do Berlína a redakcia MôjElektromobil tam nebude chýbať. Boj o celkový titul sa stupňuje a finálové preteky sezóny sa budú konať v New Yorku.

Domáci hrdina Felipe Massa na stupni víťazov

“Nikdy som nepochyboval o tom, čo dokážem,“ hovorí Felipe Massa (Venturi), očividne spokojný po získaní svojho prvého pódiovéjo miesta vo Formule E, čo sa mu dokonca podarilo v domácom Monaku.

Súvisiacie články

“Férové preteky sú pre nás veľmi dôležité.  Mohol som byť na pódiu už skôr, ale bohužiaľ sa vždy niečo prihodilo.”

Po neopakovateľnom začiatku sezóny je víťazstvo Massu v Monaku druhým víťazstvom Venturi po úspechu jeho kolegu Edoarda Mortaru, ktorý vyhral preteky v Hong Kongu.

“Pamätám si, že som počas pretekov počul z tribún, ako mi fandia moje deti – bolo to neuveriteľné.

Nováčik Rowland prekvapený

“Som stále prekvapený,” hovorí pretekár Oliver Rowland po druhom pódiovom umiestnení vo Formule E v krátkom čase. Rowland momentálne figuruje na deviatom mieste v rebríčku šampionátu s 59 bodmi – len 28 bodov pod lídrom a tímovým kolegom Jean-Ericom Vergnom.

Hlavný partner podujatia Formula E je ABB.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.