Drag race: Formula E vs. klimatickými zmenami ohrozený gepard štíhly | VIDEO

Najmodernejšie ľudské technológie verzus dokonalý stroj stvorený prírodou. Aj tak by sme mohli nazvať súboj medzi Formulou E a najrýchlejším cicavcom na svete, gepardom štíhlym. V skutočnosti sa však odohráva súboj tohto ohrozeného živočíšneho druhu o prežitie. A to kvôli klimatickým zmenám, ktoré majú obrovský dopad na prostredie, v ktorom žije.

Už onedlho sa začne 4. sezóna Formuly E, ktorá je elektrifikovanou obdobou Formuly 1. Pri tejto príležitosti vzniklo veľmi zaujímavé propagačné video, ktoré má navyše obrovskú morálnu hodnotu. Okrem samotného upozornenia na začiatok novej sezóny, dáva totiž do pozornosti aj klimatické zmeny, ktoré aktuálne ohrozujú minimálne 10 druhov zvierat, vrátane geparda štíhleho.

Náš tip
Tesla Roadster: Pozrite sa, ako vyzerá v praxi zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 1,96 sekundy | VIDEÁ

Akcelerátor e-technológií

Formula E sa v tomto svetle prezentuje ako akcelerátor technológií elektrického pohonu, ktorého rozvoj a masové presadenie môže mať zásadný vplyv na elimináciu nepriaznivých klimatických zmien. Pred autormi tejto myšlienky a námetu si dávame dole pomyselný klobúk, pretože forma prezentácie je veľmi zaujímavá a nevtieravo poučná.

Súvisiacie články

Populácia geparda štíhleho sa aktuálne scvrkla na 7 000 kusov, čo reálne ohrozuje tohto najrýchlejšieho cicavca našej planéty. Jeho zrýchlenie z miesta na 100 km/h odhadovali zoológovia na 3 sekundy, čo je rovnaké zrýchlenie ako má monopost Formuly E. Súboj tak nemal mať víťaza. Veríme však, že nepotrvá dlho a za víťazov nad klimatickými zmenami budeme môcť označiť všetky živočíšne druhy na našej planéte, vrátane toho ľudského. Nápomocné tomu môžu byť aj technológie vyvinuté v rámci seriálu Formuly E.

Zdroj: tlačová správa

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.