Elon Musk potvrdil plány na pick-up a nové funkcie do elektromobilov Tesla

CEO spoločnosti Tesla Elon Musk potvrdil plány na vozidlo “pick-up” z dielne automobilky Tesla. Prídu tiež nové funkcie do pripravovaných elektromobilov.

Automobilka Tesla sa objavila v posledných týždňoch aj v spojitosti s určitými kontroverziami ohľadom výkonu a schopností samotnej spoločnosti. Boli spochybnené rôzne záväzky spoločnosti a tiež príprava nových modelov Tesla Semi a Tesla Roadster, nehovoriac o nedokonalostiach v sériových kusoch elektromobilu Tesla Model 3. Napriek tomu prichádza Elon Musk s ďalšími plánmi do budúcna.

Príde Tesla “pick-up”?

Elon Musk má plány aj s vozidlom “pick-up.” Takéto vozidlo by však malo nasledovať Model Y – elektromobil postavený na platforme spomínaného modelu Tesla Model 3. Musk priznal, že idea tohto vozidla má už aj 5 rokov. Pri predstavení ťahača Tesla Semi sa dokonca objavil aj obrázok akéhosi konceptu “pick-up” modelu. To len potvrdzuje predošlé dohady o príchode takéhoto vozidla.

Súvisiacie články
Náš tip
ŠIALENÉ PRETEKY – TESLA MODEL S P100D VS. ACURA NSX 2017. PREČÍTAJTE SI, AKO DOPADLI!

Najmä v USA sú “pick-up” vozidlá populárne, popredný výrobcovia z týchto modelov generujú zisky na úrovni 90 miliárd dolárov ročne podľa prieskumu od Morningstar Equity Research. CEO spoločnosti Tesla spomenul túto platformu na novembrovej tlačovej konferencii a teraz prináša prostredníctvom sociálnej siete Twitter ďalšie informácie. Nový “pick-up” od Tesly by mal byť podľa slov Muska o čosi väčší ako Ford F-150 – kľúčový hráč na americkom trhu v danom segmente.

Prvá fotografia Tesla Model 3. Zdroj: Elon Musk cez Twitter

Z nových technológií by zasa malo prísť vylepšenie v podobe automatických stieračov, ktoré menia rýchlosť podľa intenzity dažďa (na štýl automobiliek ako Volkswagen či Mazda), lepší softvér a dotykové ovládanie prostredia, dokonalejšie mapy a osvetlenie, ktoré sa prispôsobí napríklad vašej hudbe. Stále však ide o model v rovine plánov a aktuálna neľahká situácia spoločnosti Tesla či meškanie sériových kusov elektromobilu Tesla Model 3 tejto situácii veľmi neprospieva.

Zdroj: bbc.com, teslarati

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.