Elektrické BMW iX3 sa dostalo do sériovej výroby

Jeden z kľúčových modelov BMW za cestou elektrifikácie sa konečne dostal do sériovej výroby v čínskej fabrike Šen-jang. Elektromobil BMW iX3 má ponúknuť WLTP dojazd siahajúci k 500 kilometrom a k prvým zákazníkom by sa mal dostať ešte tento rok. Informuje web Insideevs.

Sériová výroba BMW iX3

O BMW iX3 sme už napísali množstvo článkov, pričom prvé náznaky siahajú ešte do roku 2018. Krátko po úniku prvých obrázkov sa k nám dostali aj informácie priamo od BMW a ešte v septembri toho istého roka prišlo na rad spustenie predobjednávok. Tento rok sa o novom elektromobile BMW začalo rozprávať intenzívnejšie, nakoľko bolo jasné, že sa k zákazníkom stále viac približuje. Pred letom automobilka potvrdila, že sa sériová výroba spustí ešte tento rok. Ten istý termín platí aj pre prvé dodávky zákazníkom.

Súvisiacie články
Náš tip
BMW iX3: prvá jazda s elektrickým SUV, ako zvládlo diaľničný test?

Leto skončilo, máme tu prvé októbrové dni a z čínskej fabriky BMW v meste Šen-jang začínajú vychádzať prvé kusy druhého elektromobilu od BMW. Ako už je z názvu jasné, v podstate ide o elektrifikovanú verziu BMW X3. Potvrdzuje to aj dizajn exteriéru, ktorý je na pár detailov totožný s klasickou spaľovacou verziou. Ponúkané parametre sú však určite zaujímavé a podľa očakávaní prekonávajú to, s čím aktuálne existujú na trhu s elektrickými vozidlami. Sľúbený dojazd podľa normy WLTP siaha na 460 kilometrov a maximálna rýchlosť nabíjania končí na 150 kW.

Náš tip
BMW i3: Mestský elektromobil s nadpriemerným dojazdom | TEST
Tabuľka špecifikáciíParametre
Výkon elektromotora210 kW
Krútiaci moment elektromotora400 Nm
Pohon všetkých štyroch koliesNie
Zrýchlenie 0 - 100 km/h6,8 sekundy
Maximálna rýchlosť180 km/h
Počet motorov1 vpredu
Udávaný dojazd WLTP480 kilometrov
Skutočný kombinovaný dojazd - Doplníme po teste
Skutočný diaľničný dojazd- Doplníme po teste
DC nabíjaniedo 150 kW
AC nabíjanie11 kW
Ťažné zariadenieÁno - do 750 kg
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.