Spoločnosť Chargepoint, ktorá má 400 kW nabíjačky sa stala najväčším prevádzkovateľom nabíjacích staníc. Chystá sa aj do Európy

Spoločnosť Chargepoint pod svoje krídla totižto prebrala sieť nabíjacích staníc spoločnosti GE. Vďaka nej sa rozrastie o viac ako 1800 komerčne dostupných staníc a o viac ako 8000 nabíjacích staníc v obytných miestach.

Spoločnosť v najbližšej budúcnosti aktualizuje softvér nabíjacích staníc GE tak, aby boli kompatibilné s jej vlastným platobným systémom. “Sme nadšení, že môžeme rozšíriť našu sieť tým, že použijeme už existujúce zariadenia spoločnosti GE. Navzájom aktívne spolupracujeme a snažíme sa zaistiť, aby bol prechod pre zákazníka čo najplynulejší a bezproblémový,” píše vo svojom vyhlásení Pasquale Romano, CEO a prezident spoločnosti ChargePoint.

Súvisiacie články
Náš tip
BMW premenilo pouličné lampy na nabíjacie stanice

Chargepoint si tak upevňuje pozíciu na americkom trhu, a to v dobe, kedy začína postupne expandovať aj do Európy. Tu plánuje aktuálne nasadiť svoje nabíjacie stanice vo Veľkej Británií, kde má použiť nedávno predstavenú technológiu nabíjania s výkonom 400 kW. Ide o doteraz najrýchlejšie nabíjacie stanice. Neskôr prídu na rad aj ďalšie krajiny.

Zdroj: electrek

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.