V Nitre spustili službu zdieľania bicyklov. K dispozícii je 70 bicyklov v rámci 7 stanovíšť

Nitra sa stáva modernou svetovou metropolou. Vďačí za to nedávno spustenej službe na zdieľanie bicyklov. Zaradila sa tak k množstvu svetových miest, ktoré podporujú ekologickú mobilitu.

Prevádzkovateľ autobusovej dopravy v meste Nitra spustil pod názvom Arriva Bike službu zdieľania bicyklov, tzv. bike sharing. Záujemcovia majú k dispozícii celkovo 70 bicyklov, ktoré sú rozmiestnené v rámci 7 stanovíšť. Mesto Nitra a spoločnosť Arriva od tohto projektu očakávajú zjednodušenie presúvania v rámci mesta, zlepšenie dopravnej situácie a zvýšenie záujmu o mestskú verejnú dopravu.

Pre využívanie služby sa treba zaregistrovať na stránke “arriva.bike” alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie “Arriva Bike”, ktorá je dostupná pre Android zariadenia na Google Play. Čoskoro má byť k dipozícii aj aplikácia pre iOS zariadenia od Apple. Ďalšou možnosťou ako si požičať bicykle, je zriadenie čipovej karty, ktorú vydáva spoločnosť Arriva Nitra. Pomocou čipovej karty je proces zápožičky o čosi rýchlejší.

Súvisiacie články

Požičaný bicykel je možné vrátiť na ktorékoľvek zo 7 stanovíšť. Tie sa nachádzajú v časti autobusovej stanice, pri pošte na Svätoplukovom námestí, na Župnom námestí, v Mestskom parku pri hokejovej hale, pri obchodnom dome Centro Nitra, zo strany cyklistického chodníka a v blízkosti ŠD Mladosť a Chrenovského mosta.

Cyklopočítač zabudovaný v rámci bicykla

Za hodinové zapožičanie bicykla zaplatíte 0,50 €, celodenné (24 hodín) stojí 3 € alebo si môžete predplatiť ročný prístup za 25 €. Platba za službu prebieha po zaregistrovaní automaticky pomocou karty, online. Bicykle budu k dispozícii do 30. novembra. Do ulíc sa majú opätovne dostať 1. marca 2018, v závislosti od počasia.

Zdroj: nitralive.sk

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.