Boli sme na pretekoch Berlin E-Prix: preteky zvíťazil brazílčan di Grassi

Redakcia MôjElekromobil.sk sa zúčastnila pretekov šampionátu ABB Formula E na letisku Temperhof v Berlíne. 22 jazdcov z 11 tímov sa pobilo o triumf na berlínskej zastávke 5. ročníka elektrického šampionátu. Akcia bola spojená s výstavou Green Tech Festival, na ktorej sme mali možnosť vidieť aj množstvo technológií a výrobkov, ktoré sa snažia znížiť uhlíkovú stopu na našej planéte.

Švédska elektrická loď X-shore s “doplavom” 200 km a váhou len 2,2 tony

Air Taxi – 100% elektrický autonómny multikopter pre systémy zdieľanej prepravy v mestách

Spomienka na Nicki Laudu

Pred pretekmi sme si minútou ticha uctili legendárneho Nicki Laudu, ktorý zomrel začiatkom tohto týždňa vo veku 70 rokov.

Kvalifikácia E-prixu pre Buemiho

Hlavný program našej cesty však boli samotné preteky Formuly E. Sébastien Buemi z Nissanu suverénne vyhral rannú kvalifikáciu. Tento Švajčiar predbehol najbližšieho súpera takmer štyri desatiny sekundy. Druhý skončil Stoffel Vandoorn a na treťom mieste do pretekov sa kvalifikoval brazílčan Lucas di Grassi, ktorý sa na tento post prebojoval z najnevýhodnejšej prvej kvalifikačnej skupiny.

Triumf pre di Grassiho

Pre tím Audi je to po minuloročnom víťazstve Daniela Abta druhý trimf na berlínskom letisku Temperhof. Brazílčan Lucas di Grassi začal so skvelým výkonom už v kvalifikácii, kde sa ako jediný dostal z poslednej kvalifikačnej skupiny do Super Pole a napokon štartoval tretí.

Pre Brazílčana je to druhé víťazstvo v tomto roku a v priebežnom poradí stráca na lídra bodovania Vergna len šesť bodov. “Úžasné preteky pre Audi. Bolo to veľmi strategické s výrazným šetrením energie a naše auto bolo skutočne efektívne, takže som veľmi šťastný. Pred víkendom sme vedeli, že tréningy prebehnú o deň skôr a že budeme na trati, ktorá sa normálne nevyužíva, takže je zaprašená. Zdalo sa mi, že dobré umiestnenie v kvalifikácii bude pre mňa nemožné. Ukázali sme však, že tvrdo pracujeme a že môžu prísť prekvapenia. Pre mňa je to veľmi pekné prekvapenie,“

Súvisiacie články

Jeho tímový kolega Daniel Abt sa nakoniec ocitol aj napriek poškodeniam riadenia na 6. mieste. Pre tím Audi je to celkovo 40. triumf vo Formule E a je tak na treťom mieste za DS TECHEETAH.

V prvej desiatke sa umiestnili až 3 vozidlá Audi. Športový riaditeľ Audi Dieter Gass preto neskrýval spokojnosť z víťazstva v domácom prostredí: „Fantastické preteky a ďalšie domáce víťazstvo pre Audi. Po Danielovi to teraz dokázal Lucas. Odjazdil fantastické preteky a nerobil chyby. Danielovo šieste miesto nám pomohlo v boji o tímový titul. Celá zostava pracovala extrémne usilovne, aby sa tento úspech dostavil. Ďakujem každému, kto sa o to pričinil. Víťazstvo na domácej pôde má výrazne sladkú príchuť.“

Prvá desiatka na Berlin E-Prix

Na štvrtom mieste v Berlin E-Prix skončil jazdec BMW António Felix da Costa a jeho tímový kolega Alexander Sims obsadil dobré siedme miesto. Cenné body získal aj nováčikovský tím HWA, ktorého jazdec Stoffel Vandoorne skončil na piatej pozícii. Šieste miesto sa podarilo dosiahnuť druhému jazdcovi Audi Motorsport Danielovi Abtovi. Oliver Rowland z Nissanu dosiahol ôsmu priečku, Sam Bird z Virginu skončil na deviatom a na poslednom bodovanom mieste dokázal skončiť nemecko-mauritánsky pretekár Pascal Wehrlein z Mahindry.

 

Hlavný partner partner pretekov Formula E je spoločnosť ABB.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.