Aston Martin Rapide E príde v elektrickej verzii a obmedzenom počte

Aston Martin Rapide je športový sedan, ktorý dostane nový, elektrický variant. Elektromobil bol vyvíjaný v spolupráci s Williams Advanced Engineering, ktorá má skúsenosti aj na poli Formuly 1. Výroba nového modelu bude značne obmedzená, určite  sa nebude jednať o kúsok, ktorý budete na cestách bežne vidieť. Plánuje sa vyrobiť len 155 kusov.  Bude obsahovať dva elektromotory, ktoré vyvinú celkový výkon až 610 koní. Bude sa teda jednať o najvýkonnejšiu verziu tohto modelu.

Náš tip
ASTON MARTIN PREDSTAVIL ELEKTRICKÉ SUV LAGONDA

Vysoký výkon

Dojazd nového Rapide E by mal byť na úrovni 320 kilometrov, pričom ponúkne batériu s kapacitou 65 kWh. Dôraz pri vývoji bol kladený aj na efektívnejšie chladenie a nižšiu hmotnosť batérií. Výsledkom toho bude vysoký výkon, na ktorý sa budú môcť majitelia spoľahnúť aj v prípade menej šetrného zaobchádzania. Krútiaci moment modelu bude až 950 Nm. Automobilka sa chváli aj extrémne rýchlym nabíjaním.

Neznáma cena

Maximálna rýchlosť Rapide E bude na úrovni 250 km/h. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h by mal zvládnuť za 4 sekundy. Predávať sa model začne koncom roka 2019, cenu sa dozviete len v prípade, že si ju vypýtate a prejavíte záujem o vozidlo. Určite však nebude nízka.

Súvisiacie články

Zdroj: electrek.co, Aston Martin

 

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.