MojElektromobil

Volvo predstavilo pod svojou značkou Polestar elektromobil vzdialene pripomínajúci spaľovaciu S40tku. Informácie o ňom sme vám priniesli len nedávno.

Polestar 2 bol oficiálne predstavený v Ženeve a my sme boli pri tom. Má výkon 300 kW a kapacitu batérie 78 kWh.

Podobne ako Tesla má aj predný kufor, tzv. “frunk“. Priestoru v ňom je však viditeľne menej. S veľkosťou 34 litrov zvládne nejakú tú malú nákupnú tašku, prípadne nabíjací kábel. Zadný kufor má už solídny objem 405 litrov, je to ale stále menej ako u Tesly Model 3 (425 l).

Polestar si napriek jednoduchému, avšak progresívnemu dizajnu ponechal klasické kľučky dverí.

Systém infotainmentu je menší ako u Tesly Model 3 a je orientovaný vertikálne. Infotainment je veľmi responzívny a jendoduchý na ovládanie.

Polestar 2 má oficiálny dojazd 440 km, športové jazdné vlastnosti a vzhľad. Brzdové strmene v zlatej farbe dopĺňajú aj interiérové bezpečnostné pásy v rovnakej farbe. Tie skvele dotvárajú športový charakter vozidla.

Predné svetlomety využívajú full LED technológiu a ich tvar pripomína Thor-ovo kladivo známe z modelov značky Volvo.

Zadná časť modelu je vyplnená dizajnovou grafikou svetiel tiahnúcou sa cez celú šírku vozidla.

Nový Polestar sa nesnaží zbytočne pútať pozornosť klasickými prvkami elektromobilov. A možno práve tým si nájde svojich zákazníkov.

A ako sa páči vám?

10. marca 2019

Pravidlá diskusie

Portál MojElektromobil.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+