Veľká výzva: Hackni Teslu, a môžeš si ju nechať!

Výrobca elektromobilov Tesla chce opäť dokázať, že vyrába tie najbezpečnejšie voziadlá na svete. Model 3 nechá otestovať profesionálom v oblasti kybernetickej bezpečnosti. V marci sa spoločnosť ako jediná automobilka zúčastní na hackerskej súťaži Pwn2Own 2019 vo Vancouvri. Je to jedno z najkvalitnejsích podujatí svojho druhu na svete. Výrobca tu prinesie svoj Model 3 a je ochotný dať ho tomu, kto sa nabúra do softvéru jej najnovšieho modelu.

Pwn2Own je počítačová hackerská súťaž, ktorá sa organizuje v rámci bezpečnostnej konferencie CanSec West. Súťaž začala v roku 2007 a vyzýva účastníkov, aby otestovali zraniteľnosť najpoužívanejších programov a mobilných zariadení. Portál Teslarati oznámil, že Tesla dá zadarmo Model 3 RWD Mid Range (so stredným dojazdom, aktuálne s cenou 44 000 USD pred daňovými úľavami) bezpečnostnému vývojárovi, ktorý úspešne prelomí systém elektrického sedanu.

Súťaže Pwn2Own 2019 sa zúčastňujú aj giganty ako Microsoft a Oracle. Nebude prekvapením, ak sa Model 3 stane hviezdou tejto súťaže. Pre Teslu pracujú tie najväčšie mozgy z elitných svetových univerzít a už len skutočnosť, že ide do tejto súťaže, svedčí o top bezpečnosti jej softvérov. Napriek tomu David Lau, viceprezident pre vývoj softvéru vozidiel v Tesle povedal, že prítomnosť Modelu 3 v tejto súťaži je aj spôsobom, ako pomôcť spoločnosti zlepšiť produkty a odhaliť prípadné chyby.

Súvisiacie články

“Je inšpiratívne vidieť dnešné top technologické firmy, ako sa snažia zabezpečiť svoje produkty aj využitím neuveriteľne talentovaných ľudí na súťaži Pwn2Own. Zoznam cieľov súťaže je pôsobivý a teším sa, aké kreatívne riešenia prinesú súťažiaci”, povedal Dragos Ruiu, event manažér konferencie CanSec West.

Až 250 000 za odhalenie chyby

Bug Bounty program je program, v ktorom sú vývojári peňažne odmenení za nájdenie chyby v softvére a ich následné nahlásenie. Funguje od roku 2014 a dnes v ňom Tesla ponúka odmeny od 35 000 do 250 000 dolárov. Batéria Powerwall 2 bola tiež zahrnutá do tohto programu.


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.