Až 40% predajov automobilov Toyota v Európe tvorili hybridy

Spoločnosť Toyota Motor Europe v týchto dňoch vydala vyhlásenie, že v prvom polroku 2017 sa predalo celkovo 527 000 vozidiel Toyota a Lexus, čo predstavuje medziročný nárast o 11% oproti predošlému roku 2016.

Hybridy teraz predstavujú 40% celkových tržieb a dokonca 50% v západnej Európe

Náš tip
TOYOTA PRIUS PLUG-IN HYBRID ZÍSKALA TITUL ZELENÉ AUTO ROKA 2017

Celkový trhový podiel spoločnosti sa zvýšil o 0,3% na hodnotu aktuálnych 4,9%. Predaj  hybridných vozidiel medziročne vzrástol o 44% na aktuálnu hodnotu 208 300 kusov predaných vozidiel. Vozidlá s hybridným pohonom teda teraz predstavujú 40% celkového predaja spoločnosti Toyota Motor Europe a až 50% v rámci západnej Európy.

“Európsky trh naďalej fungoval dobre aj v druhom štvrťroku a naša výkonnosť bola opäť silnejšia ako trh. Náš predaj sa teraz zvýšil o pozoruhodných + 11%. Na tomto dvojcifernom náraste predaja vďačíme našej hybridnej zostave pätnástich modelov Toyota a Lexus, najväčšej v automobilovom sektore. Teraz tvorí 40% nášho predaja hybridný pohon, ktorý ukazuje afinitu európskych vodičov s našou hybridnou technológiou. Som veľmi rád, že môžem privítať všetkých našich nových hybridných vodičov do rodiny Toyota.” – Dr Johan van Zyl, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Toyota Motor Europe.

Súvisiacie články

Lexus prispieva v rámci svojich vozidiel 60% predajom hybridov v Európe. Štatisticky je následne v západnej Európe až 99% vozidiel Lexus predaných práve s hybridným pohonom. K úspešnému štartu roka 2017 na poli hybridných modelov prispelo aj uvedenie do prevádzky modelu Toyota C-HR. Za prvý polrok roka 2017 si model Toyota C-HR zakúpilo až 80% zákazníkov práve s hybridným pohonom.

Darilo sa aj modelu Yaris Hybrid. Ruský trh ovládajú Camry a RAV-4

Silná prvá polovica roka 2017 bola podporená aj predajmi modelov Toyota Yaris Hybrid s medziročným nárastom predaja o 7%, Toyota RAV-4 Hybrid s medziročným nárastom o 75% a takisto novou generáciou modelu Hilux či Toyota PROACE.

Náš tip
TOYOTA VYUŽÍVA UMELÚ INTELIGENCIU PRE VÝVOJ NOVEJ GENERÁCIE BATÉRIÍ

V rámci ruského trhu sa podarilo aj napriek náročným trhovým podmienkam udržať prvenstvo v segmente lokálne vyrábaným modelom Toyota Camry a RAV-4.

Zdroj: newsroom.toyota.eu

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.