Tesla ponúkne leasing pre Model 3, aby zvýšila dopyt

V súvislosti s dopytom pre Model 3 Tesla dlho držala v rukáve divokú kartu – možnosť kúpy na lízing.

Nedávno portál Electrek informoval, že Tesla sa pripravuje na predstavenie lízingových služieb pre Model 3. Táto informácia bola uvedená v e-maile pre zamestnancov Tesly. Zdroje tejto informácie oznámili, že zákazníci si budú môcť kúpiť Model 3 na lízing v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov. Spoločnosť Tesla potvrdila, že lízing pripravuje, no uviedla, že dátumy uvedené v danom e-maili nie sú konečné.

“Ide o interný dokument, ktorý má našich zamestnancov pripraviť na to, že zákazníkom ponúkneme možnosť leasingu. Zatiaľ sa nerozhodlo o tom, kedy bude lízing pre Model 3 k dispozícii, ale rozhodne to bude až po dátumoch uvedených v tomto e-maile.” povedal hovorca Tesly.


Negatívny vplyv na cash flow

O ponuke lízingu Tesla rozpráva už približne rok. Zvýšil by dopyt po Modeli 3, no počas zvyšovania objemu jeho výroby by lízing negatívne ovplyvnil peňažný tok Tesly.

Súvisiacie články

“Ohľadom lízingu na Model 3 sme boli zdržanliví kvôli jeho vplyvu na naše účtovníctvo. Treba povedať, že aktuálny dopyt je úplne bez lízingu.” Možnosť lízingu bude k dispozícii neskôr v tomto roku” povedal Elon Musk v poslednom telefonáte s akcionármi.

Na druhej strane je zaujímavé, že pri Modeli S a X financovanie lízingom predstavuje len 20% z ich predajov.


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.