Tesla ponúka Autopilot a funkciu autonómnej jazdy existujúcim majiteľom za polovičnú cenu

Foto: Tesla

Tesla na svojej webstránke oznámila ďalšie dôležité novinky. Spoločnosť ich v posledných dňoch predstavila poriadne veľa. Poďme sa však pozrieť na tú najnovšiu.

Autonómne funkcie za polovičnú cenu

Tesla včera oznámila, že všetci zákazníci, ktorí si objednali Teslu pred tohtotýždňovou úpravou cien (vrátane existujúcich majiteľov od verzie AP2), si budú môcť dokúpiť funkciu Autopilot alebo funkciu plne autonómnej jazdy za polovicu toho, čo by bežne zaplatili, ak by si ich chceli dokúpiť po prvotnej kúpe vozidla.

Autopilot, ktorý umožňuje autonómne riadenie, zrýchlenie a brzdenie, bežne stojí 4 000 USD a funkcia Full Self-Driving Capability stojí 7 000 dolárov. Tá bude obsahovať kompletnú autonómiu (očakáva sa postupné spúšťanie autonómnych funkcii v priebehu roka 2019), vylepšenú funkciu Summon (parkovanie cez telefón), funkciu zmeny jazdného pruhu, autonómne parkovanie a neskôr v tomto roku bude schopná reagovať aj na svetelnú signalizáciu na semafóroch.

Súvisiacie články

Každý zákazník, ktorý si objednal Teslu pred tohtotýždňovou úpravou cien, si bude môcť dokúpiť funkciu Autopilot za 2 000 USD a funkciu Full Self-Driving za ďalších 3 000 USD. Inými slovami, pre zákazníka, ktorý si pôvodne neobjednal funckiu Autopilot alebo Full Self-Driving ešte pred zlacňovaním modelov, bude môcť čoskoro tak urobiť za polovičnú cenu. Zákazníci, ktorí si pôvodne zakúpili Full Self-Driving balíček, dostanú pozvánku do programu EAP (Early Access Program), v ktorom budú môcť otestovať a poskytnúť spätnú väzbu o nových funkciách ako prví.

Názor redakcie

Ak máte Teslu s Autopilotom verzie 2, rozhodne odporúčame využiť túto možnosť a dokúpiť si balíček Full Self-Driving teraz. Vďaka nemu získate aj výmenu hardvéru palubného počítača (MCU) na pripravovanú výkonnejšiu verziu 3 bez akýchkoľvek ďalších nákladov. Cena upgradu môže s postupným spúšťaním autonómnych funkcii v nasledujúcich mesiacoch opäť vzrásť.

Pripomíname, že Autopilot od verzie 2.5 umožňuje využívať už aj funkciu Dashcam.

Mohlo by vás zaujímať

Náš tip
Tesla začína testovať Autopilot verzie 3. Vytvorí najpokrokovejší superpočítač na svete?
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.