Tesla Model 3 má mať podľa prognóz najnižšiu stratu hodnoty vo svojej triede

Špecializovaný portál Autolist zverejnil štúdiu o strate hodnoty elektromobilu Tesla Model 3. Podľa nej má byť najnižšia vo svojej triede. Taktiež zverejnil výsledky prieskumu zameraného na elektromobily.

Amortizácia, resp. strata hodnoty vozidla v dôsledku jeho starnutia a opotrebovania je pre mnohých motoristov dôležitým aspektom pri jeho výbere. Záujemcovia o Teslu Model 3 či ich majitelia však môžu byť po tejto stránke spokojní. Viceprezident pre dátovú vedu portálu Autolist.com, Alex Klein, sa vyjadril pre magazín Electrek:

“Odvodzujúc od vývoja amortizácie Modelu S a cien konkurenčných modelov prognózujeme, že Tesla Model 3 bude mať najnižšiu mieru amortizácie vo svojej triede. Po 80 000 km by mala stratiť iba 29 % zo svojej hodnoty a po 160 000 km 50 % hodnoty.”

V nasledujúcom grafe nájdete porovnanie amortizácie Modelu 3 s konkurenčnými “spaľovákmi” BMW radu 3, Audi A4 a Mercedesu triedy C.

Náš tip
„Aero“ disky Tesly Model 3 predlžujú dojazd až o 10 %

Veľký prieskum ohľadom elektromobilov

Portál Autolist taktiež uskutočnil prieskum ohľadom spotrebiteľských preferencií voči elektromobilom so špecifikáciami Modelu 3, ktorého sa zúčastnilo 14 000 respondentov. V ďalšom grafe nájdete najväčšie obavy respondentov súvisiace s elektromobilmi.

Súvisiacie články

Asi nie je žiadnym prekvapením, že im dominuje “strach” z nedostatočného dojazdu, ako aj vysokých obstarávacích nákladov. Z výsledkov tiež vyplynulo, že takmer 40 % respondentov považuje za adekvátny dojazd 300 míľ (483 km). No a Tesla Model 3 vo verzii (Long Range) má dojazd na úrovni 310 míľ (500 km).

Náš tip
Aké sú názory novinárov, ktorí mali možnosť vyskúšať Teslu Model 3?

Čo sa týka ceny elektromobilov, treba si uvedomiť, že tá nie je po započítaní štátnych dotácii a výhod, ako aj ušetrených nákladov na palivo, vôbec taká vysoká, ako sa môže zdať na prvý pohľad.

Zdroj: Autolist cez Electrek


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.