Salón Elektromobilov 2023 Martin: ŠKODA predstaví ENYAQ COUPÉ SPORTLINE iV

ŠKODA to už tento víkend 8. až 9. júla 2023 naplno rozbalí na Salóne Elektromobilov 2023 v Martine. V priestoroch nákupného centra OC Tulip predstaví ENYAQ COUPÉ SPORTLINE iV. Tento elektromobil bude vďaka dealerovi SECO umiestnený vo vnútri nákupného centra, kde si ho bude môcť obzrieť každý návštevník.

Keďže technika aj základný dizajnový jazyk vychádzajú z modelu ENYAQ iV, je pochopiteľne hlavnou novinkou v prevedení modelu ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV tvar jeho karosérie. Od B stĺpika karosérie sa zvažujú línie strechy v štýle vozidiel kupé, ktoré dodávajú novinke ešte emotívnejší vzhľad. Tento štýl je podporený športovo tvarovaným predným nárazníkom a taktiež novým prevedením bočných prahov lakovaných vo farbe karosérie, ktorá ešte viac zdôrazňuje dĺžku vozidla. Variant SPORTLINE má tiež špecifické prevedenie interiéru, ktorému dominuje čierny materiál Suedia.

Zdroj: ŠKODA AUTO

Úplne novo je tvarovaná zadná časť vozidla s ostro lomenou hranou a nápisom ŠKODA na veku batožinového priestoru. Špecialitou všetkých prevedení ENYAQ COUPÉ iV je presklená panoramatická strecha, ktorá nadväzuje na čelné aj zadné sklo vozidla a ktorá je prevedená v silnom čiernom tónovaní. Dynamický dizajn potom podporujú kolesá s ráfikmi o veľkosti 19 až 21 palcov. Emotívny vzhľad prinášajú aj štandardne dodávané FULL LED predné svetlomety.

Vo vozidle ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV môžu zákazníci vyberať z dvoch veľkostí kapacity batérie a štyroch úrovní výkonu. K dispozícii je napríklad prevedenie ENYAQ COUPÉ iV 80x. To disponuje výkonom 195 kW a krútiacim momentom 425 Nm. Ďalej je v ponuke prevedenie ENYAQ COUPÉ iV 80 s pohonom zadnej nápravy a výkonom 150 kW. Práve tento variant ponúkne vďaka kombinácii úspornejšieho pohonu jednej nápravy a veľkej batérii najvyšší dojazd až 545 kilometrov (v cykle WLTP). Základom ponuky je potom na väčšine trhov prevedenie ENYAQ COUPÉ iV 60 s batériou s kapacitou 62 kWh (58 kWh využiteľných) a elektromotorom s výkonom 132 kW poháňajúcim zadné kolesá.

Súvisiacie články
Zdroj: ŠKODA AUTO

Majitelia vozidiel ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV môžu vozidlo nabíjať výkonom až 135 kW. Vďaka tomu je možné batériu s kapacitou 82 kWh pri rýchlodobíjaní nabiť z 10 na 80 % jej kapacity len za 29 minút. Doma je možné pomocou wallboxu ŠKODA iV Charger na striedavý prúd nabíjať výkonom až 11 kW a vozidlo sa v závislosti od veľkosti batérie nabije za šesť až osem hodín. Podobné časy je možné očakávať u bežných verejných nabíjačiek.

Salón Elektromobilov 2023 v Martine bude hostiť tie najväčšie mená automobilového priemyslu s desiatkami elektromobilov a plug-in hybridov, ale aj elektrických motocyklov. Prezentácie, diskusie a vystavené modely poskytnú prierez svetom elektrických vozidiel každého druhu a testovacie jazdy sa zase postarajú o praktické zoznámenie s elektrickou jazdou na vlastnej koži. Samozrejmosťou je sprievodný program, súťaže o rôzne ceny a najnovšie aj nedeľný koncert pre najmenších.

Salón Elektromobilov 2023 Martin vypúšťa registráciu a generovanie vstupeniek s QR kódom. Tie neboli povinné ani doteraz, no v rámci predošlých ročníkov bola registrácia naviazaná na vybrané súťaže o ceny. Tentokrát sa už ale súťaží bude môcť zúčastniť každý návštevník priamo na mieste akcie a nebude na to potrebovať žiadnu registráciu! Jednoducho príďte na Salón Elektromobilov 2023 do Martina, užite si deň plný pohody v duchu elektromobility a vyhrajte pekné ceny.

Zdroj: Salón Elektromobilov 2023
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.