Salón Elektromobilov 2022 Košice: Lexus ukáže svoje novinky. K dispozícii budú aj testovacie jazdy

Zdroj: Lexus

Tretí ročník najväčšej výstavy elektromobilov na Slovensku opäť dorazí do metropoly východu. Košické nákupné centrum OC Optima sa stane centrom elektromobility v Košiciach už v dňoch od 2. do 4. septembra 2022.

Desiatky vystavených elektromobilov a hybridných vozidiel, testovacie jazdy, prednášky, diskusie a bohatý sprievodný program. Toto všetko a oveľa viac čaká na návštevníkov Salónu Elektromobilov 2022 Košice. Registrovaní účastníci akcie budú automaticky zaradení do žrebovania o zaujímavé ceny.

Svoje aktuálne modely do Košíc prinesie aj automobilka Lexus. A to nie je všetko, budete si na nich môcť dokonca aj zajazdiť. Tešiť sa môžete na Lexus UX EV a Lexus NX 450h+.

Lexus UX EV

S plne elektrickým Lexus UX 300e znovuobjavíte originálnu zábavu jazdy v meste. Svižné a plynulé zrýchlenie vás zavedie na pokojnú a sebavedomú cestu, kde je všetko elektrifikované. Tento elektromobil kombinuje kultivovanosť značky Lexus s novým vzrušujúcim elektrickým zážitkom.

Zdroj: Lexus

Svižnú jazdu zabezpečuje elektromotor s výkonom 204 koní. Maximálny výkon je dostupný okamžite. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 7,5 sekundy.

Súvisiacie články
Zdroj: Lexus

Batéria s kapacitou 54,3 kWh ponúka kombinovaný dojazd na úrovni 315 – 305 km pri spotrebe 17,1 – 16,8 kWh/100 km. Nechýba palubná nabíjačka s výkonom 6,6 kW, k dispozícii je aj rýchle DC nabíjanie s výkonom 50 kW.

Lexus NX 450h+

Nový Lexus NX 450h+ s nápadným vzhľadom v kombinácii s prelomovým elektrifikovaným výkonom cíti ako žiadne iné luxusné SUV. Tento plug-in hybrid ponúka výkon až 306 koní, čo mu zabezpečí zrýchlenie z 0 na 100 km/h len za 6,3 sekundy. 

Zdroj: Lexus

Vo vnútri sa snúbil 2,5-litrový benzínový motor s výkonom 136 kW s dvoma elektromotormi s výkonmi 134 a 40 kW. V čisto elektrickom režime dokáže toto vozidlo jazdiť až do rýchlosti 135 km/h.

Zdroj: Lexus

Koncepcia kokpitu vodiča dostala názov Tazuna – podľa japonského výrazu pre konské opraty. Cieľom je pomôcť vodičovi sústrediť sa na šoférovanie. Ide o jednoduchú zásadu, ktorú je možné dosiahnuť zladením množstva rôznych aspektov, ako napríklad polohou vodiča za volantom, tvar a umiestnenie ovládacích prvkov a spôsobom poskytovania dôležitých údajov o vozidle a jazde.

Salón elektromobilov 2022 Košice v skratke

  • 2. – 4. september | Košice | OC Optima
  • Desiatky elektromobilov a plug-in hybridov na jednom mieste
  • Exkluzívne prednášky, diskusie a prezentácie
  • Testovacie jazdy od piatka až do nedele na najnovších elektromobiloch a plug-in hybridoch

Všetky informácie nájdete na oficiálnej stránke e-salon.sk, ako aj na webe mojelektromobil.sk

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.