Salón Elektromobilov 2020 verejnosti ukázal skutočný pohľad na vec | Fotogaléria

Posledný januárový víkend patril elektromobilite a vozidlám s alternatívnym pohonom. V bratislavskom nákupnom centre Bory Mall sa počas veľtrhu Salón Elektromobilov 2020 na obrovskej výstavnej ploche stretli poprední výrobcovia a predajcovia vozidiel, prevádzkovatelia nabíjacej infraštruktúry, fundovaní odborníci, zástupcovia ministerstiev aj široké rady priaznivcov elektromobility i bežných zvedavcov.

Od piatka 24. januára až do nedele 26. januára prebiehali prednášky, diskusie, prezentácie budúcich plánov, ako aj ukážky aktuálne dostupných elektromobilov, plug-in hybridov, ale aj elektrických kolobežiek či nových technológií.

Návštevníci sa priamo na mieste mohli dozvedieť hromadu zaujímavých informácií. Počnúc tým ako plánujú ministerstvá podporiť rozvoj elektromobility, cez reálne skúsenosti zo života majiteľov elektromobilov a vízie automobiliek, až po štúdie, ktoré priblížili skryté pozadie s výhodami a nevýhodami elektromobilov a hybridov. K slovu sa dostali prevádzkovatelia nabíjacej infraštruktúry, búrali sa mýty a prezentovali fakty. Na rad prišli aj rôzne zaujímavosti a nechýbali ani kuriozity z výskumu i pohľad na slovenskú legislatívu.

Súvisiacie články

Dostupné boli aj testovacie jazdy od automobilky Hyundai a zážitkové jazdy na vozidlách Tesla pod záštitou firmy DriveTesla.sk. K tomu sa pridalo žrebovanie o lukratívne ceny, a to hlavne šanca získať víkendový, prípadne až týždňový, prenájom novučkých vozidiel z radu elektromobilov a plug-in hybridov.

Salón Elektromobilov 2020 utužil a rozšíril komunitu majiteľov elektrických áut, verejnosti ukázal reálny pohľad na vec a mnohým návštevníkom sprostredkoval prvý kontakt s nadchádzajúcou budúcnosťou mobility. Všetkým partnerom, ktorí akciu podporili a účastníkom, ktorí si našli čas a počas víkendu ju navštívili, patrí veľká vďaka. Čoskoro sa opäť vidíme!

Salón Elektromobilov 2020 na fotkách

Zdroj: Redakcia
Salón elektromobilov Bratislava 2020
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.