Otestovali sme elektrickú kolobežku Kugoo Kirin B1

S elektrickými kolobežkami sa doslova roztrhlo vrece. Na cestách ich vídame čoraz viac, sú takmer všade. Väčšinou ale vo väčších mestách, kde slúžia najmä na rýchly presun do práce. Na trhu sú modely s rôznym výkonom, dojazdom a konštrukčným spracovaním. V tomto teste sa pozrieme na zaujímavý model Kugoo Kirin B1. Ide o typ elektrickej kolobežky, ktorá vyzerá skôr ako bicykel. No klasické pedále neobsahuje.

Kolobežku si môžete objednať priamo na stránkach výrobcu alebo prostredníctvom e-shopu Geekbuying len za cenu 326 eur.

Základné parametre

Nosnosť 100 kg
Maximálna rýchlosť 25 km/h (reálne 23 km/h)
Výkon 250 W
Čas nabíjania 4 hodiny
Batéria 36 V 6 Ah
Hmotnosť 15,7 kg
Cena 370 eur

Lacná kolobežka s dizajnom bicykla

Cenovo patrí novinka medzi to najlacnejšie. Na oficiálnych stránkach sa cena pohybuje na úrovni okolo 370 eur. Nie vždy však platí, že čo je lacné, musí byť automaticky zlé. Priznám sa, že testovanie tejto kolobežky som si maximálne užil. Samozrejme, má aj viacero nedostatkov.

Súvisiacie články

Už pri prvom pohľade vyzerá toto zariadenie dosť netradične. Kolobežka je malá a pôsobí detským dojmom. Práve toto som väčšinou počúval od svojho okolia. Má jednoducho svoj štýl a dizajnovo vôbec nevyzerá zle. Maximálna nosnosť je 100 kilogramov a hmotnosť len 15,7 kilogramu. To robí v kombinácii s kompaktnými rozmermi z Kugoo Kirin B1 extrémne prenosné presúvadlo do mesta.

Ideálna na prenášanie

Problém nie je pri jazde v MHD, pohodlne sa zmestí aj do kufra auta. Riadidlá je možné veľmi jednoducho zložiť, čím sa stane ešte kompaktnejšou. Približne v strede nad batériou sa nachádza šikovný úchyt, pomocou ktorého je možné kolobežku prenášať po schodoch a podobne.

Špeciálny úchyt na jednoduché prenášanie

Pravá strana riadidiel obsahuje potenciometer, ktorým upravujete výkon motora. Funguje to klasicky ako pri motorke. Okrem toho tu sú 4 LED diódy, ktoré svietia v závislosti od aktuálneho stavu batérie. Na tento ukazovateľ by som sa ale nespoliehal. Spočiatku klesá batéria veľmi pomaly, až sa mi nechcelo veriť. A zrazu bolo batérie málo. To isté platí aj pre ukazovateľ percent v aplikácii, ku ktorej sa dostanem neskôr.

Kolobežku si môžete objednať priamo na stránkach výrobcu alebo prostredníctvom e-shopu Geekbuying len za cenu 326 eur.

Celý test aj so záverečným hodnotením, plusmi a mínusmi si môžete prečítať na webe www.mojandroid.sk.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.