Hyundai predstavil ich prvý elektrobus so 128 kWh batériou

Spoločnosť Hyundai predstavuje ich prvý elektrický “minibus”, ktorý bude mať 128kWh batériu určenú primárne na krátke vzdialenosti.

Za posledné roky sa elektrické autobusy začali používať viac a viac, a práve preto sa o nich začali zaujímať aj menšie tranzitné spoločnosti, ktoré by chceli pridať pár elektrických modelov aj do svojej flotily.

No a práve Hyundai využil túto situáciu s predstavením nového “County Electric” minibusom:

7 710 mm dlhý County Electric je vybavený vysokoúčinnou a výkonnou lítium-iónovou polymérovou batériou s kapacitou 128 kWh, ktorá poskytuje dojazd 250 km na jedno nabitie. Hyundai ponúkne autobus v konfigurácii s 15 až 33 sedadlami.

Yoon Lee, viceprezident a hlava časti pre komerčné vozidlá v Hyundai, komentoval nový minibus pri predstavení:

Súvisiacie články

County Electric je autobus s nulovými emisiami, ktorý ponúka vodičom a cestujúcim obrovské bezpečnostné a komfortné funkcie. S rastúcim dopytom po elektrických vozidlách na trhu spoločnosť Hyundai zrýchľuje zavádzanie vozidiel, ako je County Electric.

No tento elektrický minibus sa začne predávať najprv v Kórei, kde bude používaný práve na kratšie trasy určené práve pre autobusovú dopravu.

Hyundai pri novom modeli venoval veľa času aj pre bezpečnosť:

Spoločnosť Hyundai vybavila autobus najmodernejšími bezpečnostnými technológiami, aby zabránila nehodám pri nastupovaní a vystupovaní cestujúcich. Rôzne senzory umiestnené blízko stredných dverí, vrátane ultrazvukového senzora, bránia zavretiu dverí pri nastupovaní a vystupovaní cestujúcich. Senzory tiež spustia alarm, keď sa časť tela zachytí vo dverách a automaticky otvorí dvere, aby sa zabránilo zraneniu. Ultrazvukový senzor je tiež pripojený k pedálu zrýchlenia autobusu, ktorý bráni autobusu v pohybe vpred zo zastavenia, keď je detekovaný pohyb cestujúcich. County Electric tiež prichádza s virtuálnym zvukovým systémom motora a systémom parkovacieho asistenta vzadu, ktorý varuje chodcov a predchádza nehodám.

Taktiež nezabudli ani na funkcie, ktoré by mali chrániť aj samotnú batériu a minibus.

  • Systém sledovania batérie, ktorý dokáže odpojiť napájanie systému v prípade chyby batérie.
  • Bezpečnostné čidlo, ktoré odpojí systém od elektrického prúdu počas servisu alebo kontroly.

Ako ďalšie funkcie bude minibus obsahovať ochranu pred prevrátením vozidla alebo pred pretáčaním kolies.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.