FCA investuje 700 miliónov eur do výroby elektrických Fiatov 500e

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) investuje 700 miliónov eur do svojej novej montážnej linky na výrobu elektromobilu Fiat 500e. Manažér FCA Pietro Gorlier povedal agentúre Reuters, že automobilka už nainštalovala prvého robota vo fabrike v talianskom Turíne.

V pláne má FCA vyrábať ročne 80 000 elektrických Fiatov 500, počnúc druhým kvartálom 2020. Výroba by sa mohla ďalej zvyšovať. Je súčasťou investičného plánu FCA vo výške 5 miliárd EUR.

FCA už v júni 2018 oznámila plány na výrobu štyroch elektrických modelov Jeep a takisto štyroch modeov Maserati. Aby toho nebolo málo, FCA investuje 4,5 miliardy dolárov do piatich tovární v Michigane a časť tejto investície umožní elektrifikáciu nových modelov Jeep.

Súvisiacie články

FCA nedávno oznámila aj partnerstvo s Enel X a ENGIE, ktorého cieľom je poskytovať nabíjaciu infraštruktúru v Európe. Automobilka uviedla, že „primárnym cieľom“ partnerstva je ponúknuť nabíjanie pre Fiat 500e a Jeep Renegade PHEV.

 

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.