Zverejnená bola ďalšia upútavka na nové BMW i8 Roadster | VIDEO

Pre nedočkavcov pripravila automobilka BMW ďalšiu upútavku na svoju pripravovanú novinku i8 Roadster. V krátkom videu si môžeme pozrieť športový plug-in hybrid počas výroby. Oficiálneho predstavenia sa dočkáme už 28. novembra v rámci autosalónu v Los Angeles.

“Kabriolet” BMW i8 sme mali možnosť vidieť ako koncept s označením Spyder ešte v roku 2012 na autosalóne v Pekingu. Produkčnej verzie sa napokon dočkáme o 5 a pol roka neskôr, a to pod názvom BMW i8 Roadster. Nebude sa však jednať len o pôvodné kupé s plátenou strechou. Model bude faceliftovaný, dostane novú výbavu, technológie a stúpne aj jeho výkon.

Náš tip
TEST | BMW i8: Exot s vysokým inteligenčným aj emočným kvocientom

Oficiálne informácie od výrobcu nám toho zatiaľ moc neprezradili. Vieme len to, že kombinovaná spotreba elektrickej energie BMW i8 Roadster je 14,7 kWh na 100 km, spotreba paliva zas 2,1 l na 100 km. Priemerná hodnota emisií CO2 by sa mala zastaviť na hodnote 48 g na 1 km. Nepotvrdené informácie vzťahujúce sa k tomuto modelu sú však už zaujímavejšie. Výkon vozidla by mal podľa nich vzrásť z 357 koní na rovných 400.

Citeľnejšieho upgrejdu sa však má dočkať batéria. Tá má mať až 2-násobnú kapacitu, a to 14 kWh. Plug-in hybridnému športiaku by tak mohla zabezpečiť elektrický dojazd cez 70 km (NEDC). Strecha roadstera bude plátená a zložiť by sa mala za 14 sekúnd, a to aj počas jazdy do rýchlosti 60 km/h. Novú technológiu dostanú svetlomety.

Súvisiacie články

Zábery pre upútavku boli natáčané v továrni v Lipsku, kde sa vyrába aj elektromobil BMW i3 a BMW i8 kupé. Prvé vozidlá BMW i8 Roadster by sa mali začať dodávať zákazníkom na jar 2018.

Náš tip
Tajomné BMW i8 Spyder po prvýkrát na verejných cestách

Zdroje: tlačová správa a insideevs.com 


Už Vám nič neujde!

Prihláste sa na odber noviniek súvisiacich s týmto vozidlom

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.