MojElektromobil

Značka MINI ukázala niekoľko exkluzívnych náčrtov svojho prvého elektromobilu. Ten predstavuje ďalší krok v elektrifikácii značky MINI a nadväzuje tým na stratégiu spoločnosti BMW Group.

“MINI je mestská značka a elektrické MINI je tak logickým krokom smerom do budúcnosti. Prvé náčrty ukazujú našu víziu autentického dizajnu, ktorý vytvára most medzi históriou značky a jej elektrickou budúcnosťou.” povedal Oliver Heimler, šéf dizajnu značky MINI.

60 rokov od prvého MINI

Na náčrtoch sa nachádza maska chladiča, ktorej tvar je typickým dizajnovým prvkom značky MINI. Žltý pás s logom E zase vytvára výrazný kontrast a dáva tým najavo, že sa jedná o elektromobil. Na druhom náčrte sa nachádza koleso, ktoré pochádza z minuloročnej štúdie MINI Electric Concept a teraz sa dostane do sériovej výroby. Prvé elektromobily značky MINI budú dostupné v roku 2019. Je to presne 60 rokov od vzniku úplne prvého modelu tejto značky.

Náš tip
BMW PODPÍSALO DOHODU O VÝROBE ELEKTRICKÉHO MINI V ČÍNE

Elektrický pohon bude vyrábaný priamo v Nemecku, v mestách Dingolfing a Landshut, ktoré by sa dali považovať za centrá pre e-mobilitu. Potom sa prevezú do hlavnej haly v Oxforde, kde sa výroba dokončí.

Zdroj: tlačová správa

19. júla 2018

Pravidlá diskusie

Portál MojElektromobil.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+