Nabíjacia sieť na Slovensku: LIDL plánuje výstavbu dvoch nových nabíjačiek

Blíži sa koniec roka, s čím sa prirodzene spája aj rekapitulácia udalostí za posledných dvanásť mesiacov. Na Slovensku aj napriek pandémii začali výraznejšie rásť počty elektromobilov, a to najmä vďaka dotácií z minulého roka. Spolu s väčším počtom elektromobilov musí prirodzene rásť aj nabíjacia sieť.

Nabíjacie stanice LIDL

V tejto súvislosti sme sa preto rozhodli pripraviť sériu článkov, v rámci ktorej vás budeme informovať o aktuálnej situácií na Slovensku a plánoch firiem na budúci rok. Všetko, čo sa nám podarí zistiť sa preto dostane aj k vám. Túto sériu článkov začíname nabíjacou sieťou obchodného reťazca LIDL, ktorý na Slovensku prevádzkuje viacero rýchlonabíjacích staníc. Konkrétne ide o tri kusy, ktoré sa nachádzajú výhradne na západnom Slovensku.

Náš tip
Nabíjacia sieť na Slovensku: ZSE Drive postavilo 51 staníc, budúci rok sa sústredia na diaľničné odpočívadlá

Jedna z prvých nabíjacích staníc pri predajni LIDL sa nachádza v meste Nová Dubinica. Druhá nabíjacia stanica je určená skôr iba pre zamestnancov, nakoľko ju nájdete v uzatvorenom priestore logistického centra v Seredi. Posledná je v Bratislave, a to pri predajni LIDL, na ulici Trenčianska. Všetky nabíjačky sú DC s výkonom do 50 kW. Vybavené sú konektormi CCS, CHAdeMO a Typ 2.

Dve nové nabíjačky

Čo sa týka plánov LIDL s budovaním nabíjacích staníc, zdalo sa, že od tohto zámeru upustili. Posledná nabíjačka bola totiž postavená ešte v roku 2018. Bola by to škoda, nakoľko práve nákupné centrá, hypermarkety a supermarkety majú obrovský potenciál v rozširovaní nabíjacej siete pre elektromobily. Od LIDL sme dostali dve odpovede, ktoré si vzájomne odporujú. V prvom e-maily boli uvedené informácie o plánovanej výstavbe dvoch nabíjacích staníc. Avšak v druhej odpovedi, ktorá nám bola doručená o pár dní neskôr z iného e-mailu, už tvrdili, že výstavbu nabíjacích staníc aktuálne neplánujú.

Súvisiacie články

Na túto nezrovnalosť v dvoch rôznych odpovediach sme LIDL upozornili, no do zverejnenia článku nám odpoveď neprišla. Každopádne, vzhľadom na okolnosti sa môžeme držať správy, že nové nabíjačky skutočne vyrastú, a to v dvoch predajniach. Prvá nabíjacia stanica sa bude nachádzať v novootvorenej prevádzke LIDL v Košiciach, druhá pribudne v Bratislave: „do konca decembra pribudne nová predajňa aj v bratislavských Podunajských Biskupiciach, na oboch plánujeme inštalovať elektronabíjačky,“ uviedol hovorca LIDL, Tomáš Bezák.

Inštaláciu ďalších nabíjačiek budú zvažovať individuálne.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojElektromobil.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.